Fanfiction

Ben je nieuw op het forum en snap je er helemaal niets van? Klik hier, en je vindt uitleg over alles wat je weten moet!

Fanfiction

Berichtdoor THHolland » Di 20 Jul 2010, 15:35

Fanfiction


Verhalen posten
 • Indien je nog geen titel voor je verhaal hebt, post het dan ook nog niet. Als je dat wel doet, komt er een slotje op.
 • We willen graag aan het begin van ieder verhaal een korte inleiding, gevolgd door de eerste post van je verhaal. Je hoeft niet meteen je hele verhaallijn prijs te geven, maar zo kan de lezer al zien of hij / zij geïnteresseerd is in het lezen van je verhaal.
 • De banner in de eerste post van je verhaal mag niet groter zijn dan de afmetingen 550x400.
 • Als er niet genoeg reacties komen, bedel dan niet om reacties via je titel. Dit is heel erg vervelend en zorgt er niet voor dat mensen je verhaal sneller gaan lezen. Hiervoor zijn ook de titelregels ingesteld.
 • Om je verhaal prettig leesbaar te houden, zijn er een paar regels voor de layout. Zo is het niet toegestaan hele stukken tekst in een apart kleurtje te zetten. Dingen als titels of hoofdstukken zijn wel toegestaan, maar het verhaal zelf moet te lezen zijn in een normale, witte kleur.
  Zorg ook dat je dingen als onderstrepingen en cursieve en dikgedrukte tekst alleen gebruikt als het van nut is voor de tekst! Als je een woord wilt benadrukken, prima. Hoort een klein stukje uit je tekst bijvoorbeeld bij een flashback of droom, kun je hem cursief maken. Zorg echter dat niet heel je verhaal onderstreept, schuin of dikgedrukt is!
 • Zorg dat je jouw verhaal in het goede board zet! Bij twijfel kun je het beste een FF-moderator raadplegen. Zij kunnen dan voor je kijken waar jouw verhaal geplaatst moet worden. We raden dit iedereen sterk aan! Het kan je een waarschuwing bespaard blijven.


Codes
 • [V] Verslaving: Eetstoornissen, Drugs- & Alcohol verslaving, Automutilatie
 • [CD] Character Death: Zelfmoord(gedachtes), Moord, Natuurlijke dood
 • [M] Mishandeling: Mishandeling, Verkrachting, Aanranding, Geweld
 • [S] Slash: Boy/Boy- & Girl/Girl-Love + Bandcest
 • [TC] Twincest: Bill/Tom love
 • [TCU] Twincest, unrelated: Bill/Tom love waarin de jongens geen familie zijn
 • [IC] Incest: Incest, GEEN Twincest

Komen er meerdere codes in je verhaal voor? Dan plaats je het in het board waarvoor de codes het belangrijkst zijn:

 1. Dood / Verslaving / Geweld gaat voor. Zit er geweld, (zelf)moord(gedachtes), mishandeling, eetstoornissen of automulatie in, hoort het verhaal hier. Ook verhalen die gebaseerd zijn op overleden mensen horen in dit board geplaatst te worden.
 2. Daarna komt Twincest, waarin verhalen komen die een relatie tussen Bill & Tom of ander incest bevatten. Incest is een relatie tussen familieverwanten in een gezin.
 3. De verhalen met homoseksuele relaties vallen onder Gaytopia.
 4. Heb je beschreven hetero seks in je verhaal, dan hoort deze in het 16+, X-rated, board.
 5. Wanneer er niks van het bovenstaande in voorkomt, kan het verhaal bij de Gewone verhalen.

De codes kun je altijd nog hier terugvinden.


Hoofdstukken
Een nieuw hoofdstuk post je door een nieuw bericht te plaatsen in jouw onderwerp ('plaats een reactie'/'post reply'-knop links bovenaan de pagina).
Als je een hoofdstuk hebt gepost, zet je in dit in de titel. Niet 'NIEUW HOOFDSTUK' of iets dergelijks; als je bijvoorbeeld je tweede hoofdstuk hebt gepost, zet je achter de titel van je verhaal [H2].
De titel wijzig je door naar de eerste post van je topic te gaan en die te 'editten' (met de edit en/of wijzig knop) Boven het venstertje waar je het bericht typt kun je de titel wijzigen.


Overig
 • Als je verhaal op pauze staat, moet er [Pauze] in de titel staan.
 • Als je verhaal weg mag, zet je [Vuilnis] in de titel.
 • Is je verhaal afgelopen, zet je [Einde] in de titel.


Plagiaat
Plagiaat is verboden, indien je dit wel doet krijg je een ban voor onbepaalde tijd. Wil je toch een verhaal van iemand anders posten, overleg dan met de schrijver, vermeld zijn / haar naam en zet er de link bij van het originele verhaal.
Ook het naschrijven van boeken en films vallen onder plagiaat. Natuurlijk mag je verhaallijn er gedeeltelijk op gebaseerd zijn, maar het exact overnemen mag zeker niet.


Taalgebruik
Schrijf altijd in ABN en laat MSN-taal e.d. achterwege in je verhalen. Het moet immers leesbaar zijn. Verhalen vol schrijffouten lezen niet prettig, let er dus op. Desnoods gebruik je de spellingscontrole van Word.
Als je moeilijkheden hebt met je spelling en taalgebruik, kun je altijd beroep doen op de bèta-readers. Zij kijken je verhaal na op spelfouten en helpen je er ook mee, zodat je een goed ABN verhaal kunt plaatsen en ook beter kunt worden in spelling.


Reacties
De reacties moeten meer omvatten dan één woordje. Dat wil zeggen dat reacties als 'Meeer' worden verwijderd.
Wees verder beetje creatief, geef de schrijver tips, vertel waarom je het leuk vindt en wat je leuk vindt. Of mocht je iets wat minder mooi vinden, dan kun je dat ook vertellen en ook tips geven over wat beter kan. De meeste schrijvers stellen dit alleen maar op prijs.


Reclame
Reclame maken voor je verhalen mag niet in andermans topic, in je eigen topics en je onderschrift mag dat wel. Banners boven een verhaal zijn toegestaan. Deze moeten binnen de grenzen van normale afbeeldingen blijven en dat is 550x400 pixels.BELANGRIJK: Verhalen die langer dan drie maanden niet zijn bijgepost of langer dan zes maanden op pauze staan, worden verplaatst naar de modderpoel. In overleg met een FF-moderator, kan deze terug worden geplaatst.

Er is een maximum van vijf lopende verhalen/shots. SA’s worden hierbij niet meegeteld.
THHolland
Team Account
Team Account
 
Berichten: 768
Geregistreerd: Do 09 Sep 2010, 12:18

Terug naar Word wegwijs op Tokio Hotel Holland!

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast